Spöken och knäck

Nu börjar det hända saker. Jag säger inte att det för tillfället är mest positiva grejer, men om man mitt i röran kan se framåt, tyder det nog på att något, eller rättare sagt någon, håller på att ta ett steg närmare vuxenvärlden, och då även mot en för matte lite enklare tillvaro. Men det märks som sagt var inte just nu.

En grej är alla dessa ”spöken”, som tydligen finns runt oss, men som inte syns, vilket kanske är ett typiskt kännetecken för just spöken. Problemet är dock, att det plötsligt inte går att lita på att matte fixar att hålla dem på avstånd, utan det ska mitt lilla svarta skrangelben ta på sig att skrämma bort. Och det gör hon med den äran, för ingen vill frivilligt vistas i närheten när hon öppnar munnen i ett helt nytt, gällt skall bara för att hon genom det öppna fönstret en tidig morgon hör grannarna prata med varandra. Eller som när vi besökte Stockholm innan påsk och en joggare helt plötsligt lösgjorde sig ifrån en snöhög och kom springande på trottoaren. Än värre blev det när tre mycket mörkhyade unga män sakta kom strosande emot oss, då gällde det att hinna gapa innan tiden var ute. Sådana reaktioner slapp man så länge valpen bara var en krokodil!

En annan sak jag nu blir påmind om är den selektiva dövheten, som sätter in när man som minst behöver det. Ute på vägkanten tutar det bara upptaget när jag ringer på och kraften i ”fyrhjulsdriften” tilltar, istället för minskar, som den gjort ända tills nu! Jag har dock räknat ut, att om man skulle hitta knappen som drar ner effektiviteten på nosen, så skulle hörseln komma tillbaka, hur konstigt det än låter.

Men det är bara att bita ihop och idogt träna det vi nyss var så bra på. I värsta fall får vi väl ta en tur långt in i skogen, där det är lättare att få kontakt med sin tonåring, för där kan man hoppas att det inte finns så mycket pee-mail och SMS från kompisarna att ägna sig åt.

Tag vara på våren, snart kommer myggen!
Anna-Lena